dinsdag 12 februari 2013

Tijd om ons even voor te stellen


Hallo beste bezoekers van onze nieuwe blog.

“Asiana” is de naam van ons blogteam.

Het team heeft een heel eenvoudige samenstelling en bestaat uit
mijn man Fred, een actieve 50 plusser en mezelf, Tee. 
Ik ben gepassioneerd door koken en werkzaam in een Aziatisch restaurant. Deze blog is voor ons een middel om onze passie voor voeding en Azië met anderen te delen. Onze taakverdeling bij het invullen van het blog is de volgende ; ik zorg voor de inhoud en mijn man probeert deze te verwoorden in het Nederlands. 
De techniek van het onderhouden van een blog is voor ons nog nieuw en voorlopig nog een leerproces dat we doorlopen. 
We zullen ons best doen om deze blog zowel naar inhoud als naar vorm voor jullie boeiend te maken.
Zoals aangegeven is het onderwerp van onze blog ; 
"Wegwijs in de Aziatische speciaalzaak".
Eten in Azië is nog meer dan in de westerse wereld een sociale gebeurtenis. Jammer genoeg staat deze eetcultuur vandaag zwaar onder druk door de invloed van de westerse fastfood ketens en supermarkten,op het eetgedrag van de jongeren ; dit vooral in de steden en toeristische centra.
Bij het toelichten van eetcultuur komen geschiedenis, economie en identiteit al snel ter sprake. Op zoek naar authenticiteit, eenvoud
en gezondheid , zullen we U in onze blog recepten voorstellen die het typische van de gerechten aantonen.
Onze blog heeft de ambitie om meer te zijn dan een opsomming van gerechten met hun respectievelijke ingrediënten en een passende bereidingswijze. We laten U ook kennismaken met de achtergrond in welke ze zijn ontstaan. Bovendien geven we aan onder welke vorm deze authentieke ingrediënten in de Aziatische speciaalzaak te vinden zijn.
Dit doen we om de vele mensen te helpen die  al zoekend door de rekken van de Aziatische speciaalzaak dolen en  vaak met lege handen terug de winkel  verlaten.  
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten